Beställningsformulär .

Franzénrundan

Till Franzéns Charkuteriers runda till Uppsala-Stockholm den 14/5 så kommer även Ängsholmen skicka med produkter. Här hittar ni Franzéns info och hans produkter och formulär. Mina produkter beställer du nedan och de åker med hans bil på lördagen. Passa därför på att beställa lite korv och annat gott av honom på en gång. Bestäm vilken plats du vill hämta dina produkter genom att ange ett av alternativen i listan nedanför.

Nu är det så fint väder och det finns tillfälle för både grill och att bara sitta utomhus och njuta av livet.

Mozzarella produceras av komjölk från en närliggande gård. Den tillverkas på onsdagen och har en hållbarhet på 12 dagar. Den är mjäll i konsistensen men vill gärna ha goda tillbehör också. Exempelvis tomater och basilika. Ingredienser: Pastöriserad komjölk, mjölksyrakultur, löpe, salt. Fetthalt 21%. I varje förpackning ligger det 2 bollar á 100 gram och den kostar 70 kr.

Eldost är en grillost som är varumärkesskyddad av Sveriges Gårdsmejerister. Den går bra att steka i smör, fritera, ugnsgratinera samt även att frysa om man skulle vilja spara den ett tag. Ingredienser: Pastöriserad komjölk, bakteriekultur, löpe, salt. Hållbarhet 35 dagar. Fetthalt 32%. Kostar 360kr/kg och en förpackning väger ungefär 200 gram.

Silver är en grönmögelost, mitt projekt som jag nu hållit på med i 18 månader. Den här batchen gjorde jag 24 november 2021. Lägg fram din bit en stund innan servering så blir den mjuk. Ingredienser: Pastöriserad komjölk, bakteriekultur, mögelkultur, löpe, salt. Priset för denna är 42 kr/hg och många kunder föredrar ca 250 gram. Det är förstås inte så mycket om man ska bjuda många, skriv därför längst ner i meddelande till mig hur stor bit ni vill ha.

Sven är min elvaåriga son, men också en fantastisk kittost som jag nu har perfekt mogen i lagret. För er som gillar kittostar så doftar de starkt men kan smaka milt i början av lagringstiden och starkare allt eftersom. Just den här satsen är stark. Konsistensen är mjuk och står den framme en stund blir den ännu mjukare. Ingredienser: Pastöriserad komjölk, bakteriekultur, mögelkultur, löpe, salt. En hel Sven väger 2 kg, jag packar 200-250 gramsbitar, eller om ni föredrar så gör jag större bitar. Pris 42 k/hg, dvs 84 kr per bit ungefär.

Ängsholmens gårdsost kallar jag olika experiment på hårdostar jag gör. Detta är en slags port salut fast hård, lagrad drygt två månader och har en fin nötig smak. Passar absolut bra till exempelvis tunna skivor lufttorkat ytterlår av linderödsvin. Kolla in Franzéns formulär här. Ingredienser: Pastöriserad komjölk, bakteriekultur, mögelkultur, löpe, salt. Fetthalt 32 %. Kostar 42 kr/hg och delas ungefär i 200-250 gramsbitar.

Betalning i förväg

Jag packar era beställningar och återkommer med betalningsinfo på fredag kväll via epost så att ni kan swisha i förväg. Hämtar ni inte upp varorna så kan jag inte omsätta produkterna på annat sätt. Då får ni hämta det hos Franzén.

Mozzarella 100g x 2 st, 70 kr
Eldost, 200 gram, ca 70 kr/förp
Silver, 42 kr/hg och jag bitar upp till 250 gram eller annan önskad storlek. På bilden är det ca 100 gram.
Sven, 200-250 gram kostar 84-105 kr
När jag har packat din beställning hör jag av mig så får ni swischa mig innan vi levererar. Jag är inte själv med på rundan. Hör gärna av dig om du har några frågor. /Linda

Mer detaljerad resplan och upphämtningsplatser