Under lördagen 27 augusti kan ni besöka företag inom mathantverk, producenter av grönsaker, ägg och kött, samt secondhand och återbruk, konst, keramik och annat kul runt Tämnaren. Träffa kycklingar, bufflar, kossor och andra gårdsdjur. En trevlig dag helt enkelt.

Under våren och hösten har vi i Tämnarrundans ideella förening arrangerat en dag då alla företag runt Tämnaren håller öppet. En del av företagen har vanligtvis inte öppet medan andra har öppet mer frekvent. Vi gör detta för att vi vill lära känna vår bygd, skapa gemenskap mellan företagen och goda relationer mellan konsumenter och företagare. En annan del är att genom att visa upp primärproduktion på olika sätt, göra konsumenter medvetna om vilken mångfald vi har bara runt sjön Tämnaren. Vill man hitta Tämnarrundans matprodukter så finns de även varannan vecka till försäljning i REKO Östervåla.

Foldern och kartan som vi har gjort har stöd av Leader Nedre Dalälven. Den första gången Tämnarrundan hölls under försommaren blev det stor succé med många besökare. Vid höstens omgång har fler företag anslutit sig och det kan inte bli annat än mycket trevligt!

Här nedanför kan ni själva ladda ner broschyren och kartan inför höstens tillfälle av Tämnarrundan. Det finns många ställen att åka till, ett tips är att kolla ut några ställen ni kanske inte varit på tidigare, eller några som annars inte har öppet. Varje företag bjuder under dagen på något extra. Kolla in vad det kan vara genom att följa på Instagram och Facebook: Tämnarrundan.