Hej!

Mejl: Buffelmejeriet@gmail.com

Nu har ostarna fått vila sig lite inne på lagret. Det finns fyra sorter som passar utmärkt till vardag och fest. Se under rubriken Ost i butiken nedanför. 

Öppet andra Advent den 9 december kl 11-14

Inte obemannat denna dag, vi är på plats.  

GULD för kittosten Sven samt GULD för mozzarella från komjölk i SM i Mathantverk 2023!   

Den obemannade butiken

Sedan april har vi en obemannad butik (se öppettiderna här ovanför, är det stängt så är den obemannade butiken stängd). Det är egentligen som den vanliga gårdsbutiken bara det att inte vi står där. Ni tar det ni önskar ur kyldisken, summerar och betalar med swisch. 

OBS. Vi är en produktionsgård, man får inte springa omkring i ladugården även om kalvarna är väldigt gulliga. Kort sagt, man får gå in i butiken, sen får man åka. Det finns tillfällen då ni såklart får se alla djur osv, men inte på egen hand. Detta är för djurens skull. Tack 🙂 

Ost i butiken

I butiken finns det

 • Sven, mjuk kittost – komjölk. Finns som hel ost 1,6 kg, som en bit ca 200 g, eller som en puck, dvs en hel ost som väger 220 gram. 
 • Ragnar vitmögelost – komjölk. Packas i en presentförpackning av trä. 
 • Silver grönmögelost – komjölk. Bitas i 200-250 grams bitar eller större på begäran. 
 • Sörsjö – grönmögelost på buffelmjölk, bitas som ovan. 
 • Fyra sorters urgoda buffelkorvar tillverkade av Månkarbo Chark. Torkade och rökta, grövre korvar med lite sting.

Götte i butiken

Vi har detta år laddat upp med massor av gott tillbehör till pizzabakning. Olivoljor, San-Marzano tomater, kapris i salt, sardeller, körsbärstomater i olja, kronärtskockor med mera. Såklart finns även tillbehör till ostarna, som förtjänar både goda kex och marmelader. Gulliga presentförpackningar också. De är lokalt producerade från Uppsala och Örsundsbro.

Kul grejjer

 • Tämnarrundan med rebusrunda den 27 maj 2023. Special tillsammans med massor av andra företag runt Tämnaren. Kul kul! Fiket i Färnebo kommer med sin glassbuss och säljer sin egentillverkade glass hos oss då, jättegod! Mer info kommer. 
 • Sommaröppet. Vi tillverkar buffelmozzarella på söndagar och på onsdagar. Mozzarellan beräknas vara klar vid 17-tiden den dagen. Vill ni äta en boll direkt ur saltbadet är detta en alldeles speciell upplevelse! 
 • Fest i Heby. Vi har öppet alla Fest i Heby dagar mellan 11-18, obemannad butik. Från 23/6-2/7.  
 • Buffelkött. Vecka 29 kommer vi lämna ut förbeställda lådor med buffelkött. Fredag 21/7 kl 12 börjar det och slutar vid kl 18. Därefter kl 11-18 på lördag 22/7.
 • Pizzaskojj. Under juli månad (okejdå det blev lördag 5 augusti) kommer en inbjuden pizzabagare och gör napolitanska pizzor utanför butiken. Mellan kl 11-14 är ni välkomna. 

 • Buffelkött – v39, den 29 och 30 september har vi återigen utlämning av köttlådor. Läs mer och beställ här: Buffelkött . Utlämning sker samtidigt som vi har tämnarrundan, trevligt med fika, glass och mycket ost. 
 • Tämnarrundan skörd 30 sept kl 10-15. Många företag och gårdsbutiker runt Tämnaren håller öppet och alla bjuder på nåt extra! Se mer på www.tamnarrundan.se . Pizzakillen kommer igen från Punk-up pizza och ger er god pizza. Fiket i Färnebo säljer sin erkända gelatoglass. Och vi bjuder på smakprover på vår ost, genom ett EU projekt som heter: ”Sveriges Gårdsmejerister, förvaltning av svenskt ostkulturarv, traditionella ostsorter, kunskapsöverföring och utveckling samt vidareutveckling av vårt sensoriska ostspråk” genom branchorganisationen Sveriges Gårdsmejerister.