Fyll frysen inför vintern med naturbeteskött från buffel. Vi återkommer med datum när det är möjligt att beställa.

En låda buffelkött väger ca 10 kg och innehåller 50% köttfärs i 1-kg förpackningar, och 50% urbenade finare köttdetaljer som tex högrev, filé, innerlår, ytterlår, märgpipa, entrecote och biff. Det går även att beställa oxsvans, lever och märgben separat. Priset för en låda är 2100 kr, eller 210 kr/kg.

Alla buffelkalvar som föds på vår gård dricker mjölk från sin mamma de första månaderna. De växer mycket snabbt och får en lång fluffig päls. Sedan går de på bete i våtmarken eller våra vallar. Ungdjuren växer upp med enbart bete och gräs som foder och skickas till ett lokalt slakteri när de är 2-3 år gamla. Bufflar växer långsamt och deras kött får en fin vild smak. Vi skickar också äldre djur, som har mycket mört kött. Eftersom buffeln lagrar sitt fett på andra delar av kroppen än primärt i musklerna så innehåller köttet mindre fett, samt även mindre mängd kolesterol. Buffelköttet innehåller även en större mängd järn, kalium, vitamin B6 och B12 än nötkött.

Det går såklart att göra all vanlig svensk husmanskost på detta kött, men för dig som är intresserad kan tex rökt buffelkött, olika sorters korv, torkad kött eller andra förädlade produkter också vara goda idéer att testa på. 

När ni kommer hem med köttet ska köttfärsen frysas ned (om ni inte vill tillaga den direkt såklart), och de finare detaljerna ska helst möras en eller två veckor till i kylen. Eftersom allt är förpackat lägger man bara in förpackningarna i kylskåpet och flyttar dem sedan till frysen efter två veckor. Då är köttet mörat och kommer bli mycket gott när ni tillagar det. 

Beställ via vårt formulär här: Buffelkött