Produkter vi tillverkar i mejeriet

Alla våra produkter görs på färsk buffelmjölk.

Buffelmozzarella

Vi tillverkar vår mozzarella enligt traditionellt italienskt recept. Buffelmjölk syras långsamt vid låg temperatur vilket skapar en god arom. Alla bollar formas för hand. Buffelmozzarella från Ängsholmen har den skyddade beteckningen Garanterad Traditionell Specialitet – GTS. En mozzarella väger ca 120 gram, men kan beställas som 250 gram också.

Färskost

Färskostarna tillverkas med ett franskt recept. De är krämiga och mjölkiga, smakar milt och salt.

Buffelyoghurt

Buffelyoghurten är krämig, fast och helt vit. Den har en naturligt fetthalt på 8 %. God att äta som den är till frukost, att ha i såser, eller göra glass av.

Scamorza

Scamorza är en lagrad mozzarella. Den hängs i snören och lagras i några dagar eller i flera veckor. Är god att ha på pizza eller ätas som den är.

Ricotta

Ricotta tillverkas genom att koka upp den söta vasslen från mozzarellatillverkningen. Eftersom ingenting slängs i vår produktion vill vi även ta tillvara på vasslen. En sådan här ost gör vi per dag. Ni kan äta den till pasta, på pizza eller som efterrätt. Den påminner lite om svensk ostkaka.

Osten från Sörsjön

Sörsjöost är ej pressad och endast kortlagrad ost som är krämig och smakrik. Ibland har vi i lingon eller tranbär, beroende på humör och tillgång. Namnet kommer från sjön där bufflarna betar vass under sommaren.